Page content

Collectief Pensioen

Rooyackers & Partners Pensioen Consultants werkt vanuit een onafhankelijke positie om werkgevers het beste en een volledig objectief pensioenadvies te kunnen geven. Dit doen we zowel collectief – voor alle medewerkers van de onderneming – als individueel voor de eventuele DGA. Juridische aspecten spelen daarbij natuurlijk een voorname rol, maar onze werkzaamheden omvatten ook het maken van kostenvergelijkingen en het beoordelen van depensioenbureau-voor-werkgevers verzekeringsvoorwaarden en Service Level Agreements. Wij onderhandelen met verzekeraars om het optimale inkoopresultaat te bereiken. Zeker in deze tijd van sterk gewijzigde pensioengrondslagen en met name de zeer lage rente, kunnen werkgever en werknemer onaangenaam verrast worden met een forse premiestijging. Werkgevers hebben een sterke behoefte om de huidige pensioenregeling te kunnen vergelijken met de mogelijke alternatieven die tegenwoordig geboden worden. Juist bij een contract-verlenging of vernieuwing is ons specialisme voor u van toegevoegde waarde. Door daarnaast structurele afspraken te maken, kunnen wij garanderen dat de pensioenregeling voor u en uw werknemers up-to-date is én voldoet aan de wet- en regelgeving.

 

Pensioen advisering

Collectieve pensioenvraagstukken worden met de dag complexer. De veranderende wet- en regelgeving zorgt regelmatig voor aanpassingen van pensioenregelingen. Harmonisatie van deze regelingen en/of contractverlengingen vragen om professionele begeleiding omdat de financiële belangen en risico’s nu eenmaal groot zijn. Een goed en onafhankelijk pensioenadvies geeft duidelijkheid en voorkomt vervelende situaties. De alerte instelling van Rooyackers & Partners Pensioen Consultants verzekert u van de juiste kennis en ervaring om pensioenzaken goed en gedegen te regelen.

Pensioen beheren

Pensioen beherenProfessioneel beheer van pensioencontracten biedt vele voordelen. Zeker wanneer u dit door ons laat doen. Bij pensioencontracten zitten de finesses namelijk vaak in het detail en dat is nu net waar wij oog voor hebben. Stel u vergeet een werknemer of partner aan te melden voor de pensioenregeling. Dit kan u, als aansprakelijke werkgever, duur komen te staan. Rooyackers & Partners Pensioen Consultants neemt de belangrijke beheertaken graag van u over. Dit bespaart u tijd die u goed kunt besteden aan uw vertrouwde werkzaamheden. Bovendien bent u meteen verzekerd van een correcte uitvoering van uw pensioenregeling.

 

Pensioen Communicatie

Pensioen communicatieVoor veel werknemers is de pensioenregeling ingewikkelde materie. Voor u als werkgever is het evenmin eenvoudig om de deelnemers aan uw collectieve pensioenregeling duidelijk over hun pensioen te informeren. Werkgevers zijn dit echter wettelijk wel verplicht. Wij bieden daarom de helpende hand. Bijvoorbeeld met een online-portal, een gepersonaliseerd statement, presentaties en individuele voorlichtingsgesprekken. Wij zorgen voor duidelijkheid. In uw belang en ook- en misschien wel vooral – in dat van uw werknemers.

“UW COLLECTIEF PENSIOEN IN VERTROUWDE HANDEN”    

Wilt u meer informatie over uw collectief pensioenregeling? Neem dan contact met ons op.