Page content

Collectief Pensioen

Collectief pensioen

Op zoek naar de beste collectieve pensioenregeling voor uw bedrijf? Wij helpen werkgevers bij het opzetten, afsluiten en verlengen van de collectieve pensioenregeling voor het personeel.

Wij ervaren dat werkgevers een sterke behoefte hebben om de huidige pensioenregeling te kunnen vergelijken met de alternatieven die tegenwoordig geboden worden. Door daarnaast structurele afspraken te maken over het beheer van de collectieve pensioenregeling en zorgplicht richting het personeel, kunnen wij garanderen dat het collectief pensioen voor u en uw werknemers up-to-date is én voldoet aan de wet- en regelgeving.

Belang van actualisatie

Collectief pensioen heeft tegenwoordig sterk gewijzigde pensioengrondslagen en met de zeer lage rente kunnen werkgever en werknemer onaangenaam verrast worden met een forse premiestijging. De vele wijzigingen in de wet- en regelgeving maken het voor u als werkgever noodzakelijk pensioenregelingen continu te evalueren en waar nodig te actualiseren. Zeker bij wijzigingen van de collectieve pensioenregeling zoals een contractverlenging of vernieuwing is ons specialisme en onafhankelijk advies van toegevoegde waarde.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Ontvang meer informatie en vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Aanvragen>>

Onze werkwijze

Wij werken vanuit een onafhankelijke positie om werkgevers objectief pensioenadvies te kunnen geven. Dit doen we zowel collectief – voor alle medewerkers van de onderneming – als individueel voor de eventuele DGA. Daarbij maakt het geen verschil of er wel of geen regeling is getroffen. Wanneer er nog geen collectieve pensioenregeling bestaat, beginnen we met een uitgebreide inventarisatie van de wensen. Maar eigenlijk is dat ook het geval wanneer we bestaande regelingen kritisch doorlichten en verbeteringen kunnen aandragen. De vraag van de klant staat bij ons centraal en uiteraard kunnen werkgevers naast collectief pensioen, ook bij ons terecht met vragen over pensioenen in het algemeen.

Advies, beheer en communicatie

De werkzaamheden van Rooyackers & Partners op het gebied van collectief pensioen zijn onderverdeeld in drie pijlers:

  • advies
  • beheer
  • communicatie

Als pensioenconsultant kunt u bij ons terecht voor professionele begeleiding en advies gedurende het traject. Daarnaast kunnen wij de collectieve pensioenregeling beheren en zorg dragen voor de pensioencommunicatie met uw werknemers. Juridische aspecten spelen daarbij een voorname rol, maar onze werkzaamheden omvatten ook het maken van bijvoorbeeld premie- en kostenvergelijkingen of het beoordelen van de verzekeringsvoorwaarden. Wij onderhandelen met verzekeraars om het optimale inkoopresultaat te bereiken en nemen uw zorgen uit handen betreffende uw collectieve pensioenregeling. Bij Rooyackers & Partners staat het belang van de werkgever namelijk voorop.

“Uw collectief pensioen in vertrouwde handen”

Wilt u meer informatie over uw collectieve pensioenregeling? Neem dan contact met ons op.

Advies

Pensioenadvies voor de werkgever

Collectieve pensioenvraagstukken worden met de dag complexer. De veranderende wet- en regelgeving zorgt regelmatig voor aanpassingen van pensioenregelingen. Harmonisatie van deze regelingen en/of contractverlengingen vragen om professionele begeleiding omdat de financiële belangen en risico’s bij collectief pensioen nu eenmaal groot zijn. Een goed en onafhankelijk pensioenadvies geeft duidelijkheid en voorkomt vervelende situaties. Onze alerte instelling verzekert u van de juiste kennis en ervaring om pensioenzaken zoals collectief pensioen goed en gedegen te regelen.

Beheer

Beheren van uw collectieve pensioenregeling

Professioneel beheer van (collectieve) pensioencontracten biedt vele voordelen. Zeker wanneer u dit door ons laat doen. Bij pensioencontracten zitten de finesses namelijk vaak in het detail en dat is nu net waar wij oog voor hebben. Stel u vergeet een werknemer of partner aan te melden voor de collectieve pensioenregeling. Dit kan u, als aansprakelijke werkgever, duur komen te staan. Wij nemen de belangrijke beheertaken graag van u over. Dit bespaart u tijd die u goed kunt besteden aan uw vertrouwde werkzaamheden. Bovendien bent u meteen verzekerd van een correcte uitvoering van uw collectieve pensioenregeling.

Communicatie

Zorgplicht naar uw werknemers

Voor veel werknemers is de pensioenregeling ingewikkelde materie. Voor u als werkgever is het evenmin eenvoudig om de deelnemers aan uw collectieve pensioenregeling duidelijk over hun pensioen te informeren. Werkgevers zijn dit echter vanuit de wettelijk zorgplicht wel verplicht te doen. Wij bieden daarom de helpende hand. Bijvoorbeeld met een online-portal, een gepersonaliseerd statement, presentaties en individuele voorlichtingsgesprekken. Wij zorgen voor duidelijkheid. In uw belang en ook in dat van uw werknemers, zodat uw collectieve pensioenregeling in goede handen is.