Ondernemend voor het Ronald McDonald Huis

Dankzij Ronald McDonald Huis en Huiskamer Leiden blijven zieke kinderen en hun ouders dicht bij elkaar.


In het Ronald McDonald Huis Leiden logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). In het Huis kan het gezin weer op adem komen na een intensieve dag in het ziekenhuis. Er heerst een sfeer die zo goed mogelijk doet denken aan de situatie thuis. Er wordt door ouders gekookt, gewassen, schoongemaakt en geslapen. Het Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van giften. Een grote groep vrijwilligers zet zich belangloos in om het Huis draaiende te houden.

Benefits Plaza

Er zijn in Nederland inmiddels vijftien Ronald McDonald Huizen. Ze staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, bij een revalidatiecentrum en een jeugdpsychiatrische instelling. Jaarlijks maken de Huizen ca. 65.000 overnachtingen voor 4.600 gezinnen mogelijk.


De Huizen maken deel uit van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het fonds levert een positieve bijdrage aan de gezondheid van kinderen en als zodanig aan het welzijn van families met een ziek of gehandicapt kind in Nederland. Daarom ontwikkelt, ondersteunt en exploiteert het Kinderfonds voorzieningen die concreet bijdragen aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie.

Door het lidmaatschap en sponsoring van Business Breakfast Alphen aan den Rijn steunen wij dit prachtige doel.