Page content


NPB Rijnstreek
Nederlands Pensioenbureau samen met Rooyackers & Partners

next Advocaten
next Bedrijfstakpensioenfonds
next DGA Pensioen in Eigen Beheer Hulpdienst

 

Over Nederlands Pensioenbureau (NPB)

Nederlands Pensioenbureau is hét bureau vaktechniek voor de pensioenbranche. Allround kennisinstituut. Gewild adres voor opleidingen én permanente educatie (PE) voor professionals, werkzaam in de financiële dienstverlening. Ondersteuning in de praktijk, door en voor experts: wij helpen de adviseur aan het juiste advies.

Wij zijn hard op weg

Het doel: de hele dienstverlening van het pensioenadvies in Nederland naar een hoger niveau tillen. Te beginnen met onze eigen klanten, die we dagelijks stevig ondersteunen in ons netwerk voor Pensioen Control. Rapportcijfer uit de laatste CEDEO Accountancy Audit: Klanttevredenheid 98,1%. Gemeten werd onder andere: samenwerking & relatiebeheer, prijs-kwaliteitverhouding, niveau trainingen, vakinhoudelijke kennis, beschikbaarheid van alle informatie waar je naar zoekt.

Onze rol

Volledig onafhankelijk, integer, professioneel, altijd nieuwsgierig naar het detail dat belangrijk is. Niet gelieerd aan verzekeraar of belangenorganisatie; wel met regelmaat aan tafel bij alle marktpartijen in en rond pensioenland om onze klanten als allereerste te kunnen bedienen met het nieuws, hoe klein ook. Betrouwbaar, risicobewust, onderzoekend, waarbij we een afwijkend standpunt niet uit de weg gaan, als dat nodig is.

NPB in de markt

Ons werk kunnen we niet alleen, Nederlands Pensioenbureau bestaat en opereert niet in een vacuüm. Daarom voeren we regelmatig overleg met op de pensioenbranche invloedrijke partijen. Denk aan belangrijke marktspelers als de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandse Bank (DNB), het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, de verschillende beroepsorganisaties (NBA, RB, FFP, etc.) en uiteraard de politiek. Dat houdt onze visie op de pensioenmarkt scherp en onze kennis en kunde actueel.

Een NPB Regiokantoor is altijd dichtbij

Sterke troef: je lokale partner-in-pensioenen, gewoon in de eigen regio. Zo kan het nog efficiënter en gerichter, is gebleken. Dankzij de optelsom, waarbij de uitkomst groter is dan de som der delen. De vaste NPB-partner bij jou in de buurt is meestal opgeleid als jurist of actuarieel analist. Voeg daarbij: alles wat we op het hoofdkantoor weten over de vele aspecten van pensioenadvies en je begrijpt dat we op deze manier ons netwerk nog veel beter van dienst kunnen zijn. Goed nieuws voor alle accountants, belastingadviseurs, financieel specialisten, werkgevers, advocaten en zelfstandig werkende pensioenadviseurs die hun taak heel serieus nemen.

Wat bieden wij u?

NPB biedt u in de eerste plaats een partner bij u in de buurt die u bij alle pensioenvraagstukken van dienst kan zijn. Wij hebben een opleiding genoten waarbij het accent ligt op de juridische en actuariële aspecten van pensioen. Het is een gezamenlijke onderneming om het netwerk (accountants, pensioenadviseurs en ondernemingen) nog efficiënter van dienst te zijn. Door de combinatie van lokale partij met de juristen en actuariële medewerkers van Nederlands Pensioenbureau is een uitstekende combinatie ontstaan. NPB biedt u alle aspecten die bij pensioenadvisering spelen, maar kan ook heel goed delen van het advies over laten aan haar netwerk.